truck.jpg

IPG-TRACKING LOGISTIKSYSTEM
VARFÖR IPG TRACKING?

 • Sparar pengar och miljö
 • Total kontroll och effektiv hantering
 • Korta cykeltider minskar kapitalbindning
 • Kontroll av svinn, skador och kassationer
 • Förbättrad transportsamordning

Den gemensamma nämnaren är vikten av att ta kontroll över sin logistik och sina kostnader. IP-GROUP berättar hur.

sank-kostnaderna-lastbarare.jpg

FÖRSTA MÖTE 

Vi presenterar IPG Tracking™ för er och hur det fungerar, vilka vinster andra kunder gjort och hur det skulle kunna fungera för er.

 

FÖRSTUDIE

Bestämmer ni er för att fortsätta gör vi en förstudie med en logistikanalys som visar befintliga och alternativa lösningar

 

FÖRSLAG

Utifrån förstudien gör vi ett förslag som visar var den största potentialen finns för intäkter och besparingar.

 

GENOMFÖRANDE

Vi är med och implementerar IPG Tracking™ och ser till att allt fungerar hos alla användare.

 

UTVÄRDERING

Självklart gör vi en utvärdering efter en tid för att se att allt fungerar som det ska eller om vi ska ändra några parametrar för optimal effekt.

returflode.jpg

TA KONTROLL ÖVER ERA LASTBÄRARE
SÅ FUNKAR DET

 1. IPG Tracking är ett IT-stöd för hantering av lastbärare. Låt oss ge ett exempel: Tillverkande företag A har en mängd underleverantörer som levererar material och delar. För inkommande leveranser används en eller flera typer av lastbärare (lastpallar, pallkragar, och annat transportemballage). Lastbärarna betalas av företag A.

 2. Företag A använder i sin tur lastbärare till sina kunder. I vissa fall lastbärare av standardmodell men även specialutvecklade lastbärare med högre inköpspris.

 3. Företag A har inte något logistiksystem för hur lastbärarna används. Snart fylls lagerytor av tomma lastbärare. Lastbärarna med inkommande leveranser, som man redan betalt för en gång, får företag A i värsta fall betala någon för att återvinna. I bästa fall ta hand om själva. Lastbärarna med utgående leveranser försvinner hos kund

 4. Med IPG Tracking™ registreras alla lastbärare. Företag A slipper kostnader för lastbärare som inte används effektivt. När lastbärare töms skickas de i retur till underleverantörer för nya leveranser. Alternativt används de för utgående leveranser. Företag A vet alltid var alla lastbärare befinner sig och att inga lastbärare tar upp lagerplats i onödan. Framförallt att man genom återanvändning inte behöver betala för nya lastbärare i onödan.

 5. Företag A vet alltid var alla lastbärare befinner sig, att inga lastbärare tar upp lagerplats i onödan och att kasserade lastbärare registreras. Genom effektiv återanvändning behöver man inte heller betala för nya.

 6. Det finns naturligtvis en mängd varianter av exemplet ovan. Den gemensamma nämnaren är dock vikten av att ta kontroll över sin logistik och sina kostnader.

Digitala publikationer