ETT LÖNSAMT RETUREMBALLAGE KONCEPT FÖR DIG OCH MILJÖN

IPG Returemballage

Kan ett smart returemballage kostnadsreducera dina transporter?

När naturen själv får bestämma

Returemballasje & Cirkulär Ekonomi

IPG Returemballage concept baserar sig på Den Cirkulär Ekonomi inspirerad av naturens kretslopp. Kort sagt vill man eliminera avfall och istället skapa råvaror. På IP-Group är vi naturälskare så du kan vara säker på att allt vi utvecklar, marknadsför och säljer på ett eller annat sätt kan kopplas till cirkulär ekonomi. Våra produkter designas för att vara så miljövänliga som möjligt. Ta våra lastpallar i plast. De är alla tillverkade av 100 % återvunnen plast och de kan alla återvinnas många gånger om, innan de kanske slutar sina liv som livgivande och isolerande golvsystem på en avlägsen katastrofhärd i världen. När det gäller IP-Groups miljöpallar så sticker de ut lite extra. De är nämligen alla konstruerade för att göra skillnad. Nu kommer miljövänlig läsning för alla naturälskare; Genom att välja IP-Groups miljöpall uppnår du 40 % färre returtransporter, 40 % bättre staplingsbarhet, 40 % minskad vikt, 40 % minskade koldioxidutsläpp och 100 % återvinning och återanvändning! Är det inte fantastiskt så säg?

Effektivt Returflöde

Effektiv Returflöde

Effektiviserar ditt utflöde och returflöde

Miljöpallen är konstruerad för att vara en del i ett effektivt returflöde. Flödet tar sin början hos IP-Group. De raka återvinningsbara pallstaplarna lämnar tillverkningsområdet utan vare sig inplastning eller bandning. Rasrisken är trots detta obefintlig. Pallstuvarna tar 40 % mindre lagerplats i anspråk och ger möjlighet till dubbelstapling. Pallarna är distanserade för enkel avstapling och ligger säkert mot truckgafflarna tack vare sitt friktionsmaterial. Lägg till det att Miljöpallen är 100 % återvinningsbar och att vi i dagsläget lämnar 80 kr i pant.

I produktion

I Produktion fungerar Miljöpallen utmärkt. Rullbaneband, kedjetransportör och pallställage är inga problem. Placeras logotype och RFID-tags på pallen minskar svinnet. En annan bra sak är att godset inte skadas av spik och flisor. Från produktion till Grossist. Kartonger och varor står stadigt och säkert på pallen – friktionsmaterialet gör sitt jobb. Pallarna klarar 1 000 kg i pallställage. 

Till slutanvändaren

Så når varorna Butiken. Pallarna är rena och snygga, perfekt för varuexponering direkt i verksamheten. Ytskiktet på Miljöpallen gör den både hygienisk och lätt att spola av, och pallens låga vikt gör den lättare att hantera. Stickor, spikar samt nedskräpning av flis förekommer inte.

Företaget

Företaget slutligen, är som övriga nämnda i denna text, en vinnare i det effektiva returflödet. Genom 40 % färre returtransporter och 40 % minskad vikt, minskas koldioxidutsläppen med 40 %. En lastpall som gör skillnad! 

Miljöpack Logistiksystem

Smart Returemballage

Använder ni Miljöpallen och bygger vidare till Miljöpack får systemet en dimension på 1200x800 mm i bas och höjd efter det behov man har och väljer. I retur skickar man den staplingsbara Miljöpallen, vikta väggar och lock. Var och en skickas på separata pallplatser. De olika produktdelarna i Miljöpack separeras vid retur för att skapa ett så effektivt returflöde som möjligt. En Miljöpack i dimension 1200x800x800 mm med utgående gods tar i retur 1200x800x180 mm. Det innebär att du kan skicka ut fyra lastbilar och få en lastbil tillbaka. 

Når 4 blir 1

Varför Miljöpack?

  • Effektiviserar både utflöde och returflöde
  • Skyddar produkterna
  • Staplingsbar i transport och lagring
  • Exponering direkt i butik
  • Kan separera olika varor med avdelare
  • Slipper emballering
  • Ersätter engångsemballage
  • Minskar resursslöseriet

Miljöpacks väggar kan erhållas i exakt höjd enligt önskemål. Standardfärgen är grå men kan erhållas i andra färger vid större volymer.

Miljøpack Retyrsystem

Vägglösningar

Miljöpallen Worldstar-vinnaren

Miljöpallen kom inte till av en slump. Vi har genom hårt arbete konstruerat en pall som ska göra skillnad. Inte bara för dig som hanterar den, utan även företagsekonomiskt och inte minst miljömässigt.

En ny EUR-träpall kostar ungefär 120 kr. En av våra motsvarande Miljöpallar kostar mer. Kan det verkligen löna sig? JA! Det är hela tanken med vårt koncept. Alla ska vinna. Du, vi och miljön omkring oss.

Så, förutom att de tre pallstorlekarna, baserade på EUR-storleken 1200x800 mm, är kompatibla med varandra likt legobitar, finns det stora besparingar att göra. På flera plan. Kort sagt pratar vi om 40% färre returtransporter, 40% minskade lagerytor, 40% lägre vikt, 40% minskade koldioxidutsläpp och 100% återvinning och återanvändning.

Miljøpall med løsninger

Med IP-Groups hjälp sparar du tid, plats, pengar och miljö

Kontakt och information

IP-Group AB

Tobias Josefson

VD

Direct: +46 35102495

tobias.josefson@ip-group.se

www.ip-group.se


Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och Googles Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.