Returflyt med lastebil logo IPG.jpg.jpeg

EFFEKTIVT RETURFLÖDE

Miljöpallen är konstruerad för att vara en del i ett effektivt returflöde. Flödet tar sin början hos IP-Group. De raka återvinningsbara pallstaplarna lämnar tillverkningsområdet utan vare sig inplastning eller bandning. Rasrisken är trots detta obefintlig. Pallstuvarna tar 40 % mindre lagerplats i anspråk och ger möjlighet till dubbelstapling. Pallarna är distanserade för enkel avstapling och ligger säkert mot
truckgafflarna tack vare sitt friktionsmaterial. Lägg till det att Miljöpallen är 100 % återvinningsbar och att vi i dagsläget lämnar 80 kr i pant.

 

I Produktion fungerar Miljöpallen utmärkt. Rullbaneband, kedjetransportör och pallställage är inga problem. Placeras logotype och RFID-tags på pallen minskar svinnet. En annan bra sak är att godset inte skadas av spik och flisor.

 

Från produktion till Grossist. Kartonger och varor står stadigt och säkert på pallen – friktionsmaterialet gör sitt jobb. Pallarna klarar 1 000 kg i pallställage. 

 

Så når varorna Butiken. Pallarna är rena och snygga, perfekt för varuexponering direkt i verksamheten. Ytskiktet på Miljöpallen gör den både hygienisk och lätt att spola av, och pallens låga vikt gör den lättare att hantera. Stickor, spikar samt nedskräpning av flis förekommer inte. 

 

Företaget slutligen, är som övriga nämnda i denna text, en vinnare i det effektiva returflödet. Genom 40 % färre returtransporter och 40 % minskad vikt, minskas koldioxidutsläppen med 40 %. En lastpall som gör skillnad!

returflode.jpg

MILJÖPACK LOGISTIKSYSTEM

Använder ni Miljöpallen och bygger vidare till Miljöpack får systemet en dimension på 1200x800 mm i bas och höjd efter det behov man har och väljer. 

 

I retur skickar man den staplingsbara Miljöpallen, vikta väggar och lock. Var och en skickas på separata pallplatser. De olika produktdelarna i Miljöpack separeras vid retur för att skapa ett så effektivt returflöde som möjligt.

 

En Miljöpack i dimension 1200x800x800 mm med utgående gods tar i retur 1200x800x180 mm.

 

Det innebär att du kan skicka ut fyra lastbilar och få en lastbil tillbaka.

 

Läs mer:

 

nar-fyra-blir-en.jpg

VARFÖR MILJÖPACK

  • Effektiviserar både utflöde och returflöde
  • Skyddar produkterna
  • Staplingsbar i transport och lagring
  • Exponering direkt i butik
  • Kan separera olika varor med avdelare
  • Slipper emballering
  • Ersätter engångsemballage
  • Minskar resursslöseriet

 

Miljöpacks väggar kan erhållas i exakt höjd enligt önskemål. Standardfärgen är grå men kan erhållas i andra färger vid större volymer.

 

Läs mer om Miljöpack

 

miljopall-miljopack-2.jpg

MILJÖPALLEN

Miljöpallen kom inte till av en slump. Vi har genom hårt arbete konstruerat en pall som ska göra skillnad. Inte bara för dig som hanterar den, utan även företagsekonomiskt och inte minst miljömässigt.


En ny EUR-träpall kostar ungefär 120 kr. En av våra motsvarande Miljöpallar kostar mer. Kan det verkligen löna sig? JA! Det är hela tanken med vårt koncept. Alla ska vinna. Du, vi och miljön omkring oss.


Så, förutom att de tre pallstorlekarna, baserade på EUR-storleken 1200x800 mm, är kompatibla med varandra likt legobitar, finns det stora besparingar att göra. På flera plan. Kort sagt pratar vi om 40 procent färre returtransporter, 40 procent minskade lagerytor, 40 procent lägre vikt, 40 procent minskade koldioxidutsläpp och 100 procent återvinning och återanvändning.

 

Läs mer om Miljöpallen

 

miljopall-helpall-2.jpg

Digitala publikationer