Nya Generationen Miljöpall

Tillverkad av 100 % återvunnet material.

Geir Vidar Persen, Försäljningschef IP-Group

 

Hållbar utveckling och cirkulär ekonomi

"Hemligheten med den nya generationens miljöpall är att den på en och samma gång bidrar till förbättrad ekonomi, bättre miljö men också bättre arbetsplatshälsa och säkerhet. Vi talar om 40 procent färre returtransporter, 40 procent bättre staplingsbarhet, 40 procent reducerad vikt, 40 procent minskning av koldioxidutsläppen och 100 procent återvinning och återanvändning!

IP-Groups Miljöpall är den första miljöpallen på marknaden som produceras i 100 % återvunnet material! Den största ekonomiska förtjänsten med Miljöpallen görs genom att behålla den i omlopp så länge som möjligt. Vinsten uppnås genom att råvaruförbrukning, avfall, utsläpp och energiförbrukning minimeras. Efter sin beräknade livslängd på ca 10 år mals Miljöpallen ner för att sedan återanvändas – helst utanför sitt ursprungliga format.

Detta kallar vi hållbar utveckling och cirkulär ekonomi.

Några av våra kunder

Vi ger våra kunder mervärde och hållbar utveckling

Schenker Oslo City Hub

För DB Schenker kommer digitalisering och mer hållbara lösningar att vara viktiga konkurrensfaktorer för framtida logistik. Företagets målsättning är att till slutet av år 2020 uppnå nollutsläpp när det gäller all stadsdistribution i Norge. Oslo City Hub-projektet är det första projektet där man lyckats med detta. Med Oslo City Hub tar DB Schenker ett nytt steg för att dramatiskt minska koldioxidutsläppen i sin dagliga logistikverksamhet.

Vi på IP-Group är stolta över att få vara en del av arbetet med hållbara lösningar. 

Bring optimerar för sina kunder

Bring  har optimerat och effektiviserat pakethantering och transporter för Komplett Group. Samtidigt har arbetet inneburit rationalisering av den egna schemalagda trafiken. Sammantaget har detta resulterat i stora kostnadsbesparingar, minskat materialanvändande och inte minst en betydande reducering av koldioxidutsläpp. Under returtransporterna viks ej använda Miljöpacksväggar ihop och placeras inuti tomma MIljöpack samtidigt som Miljöpallar staplas 24 stycken på varandra.

MAX Fritid

MAX Fritid har bytt ut sina kartong- och träpallar mot IP-Groups Miljöpall och Miljöpack. Redan efter en månads användning har beslutet givit resultat i betydande reducering av transportkostnader, större effektivitet och enklare hantering.

”När vi nu vet hur mycket fokus det är på miljön och koldioxidutsläppen, är detta ett koncept som vi uppskattar mycket. Redan efter 6 månader hade investeringen betalat sig (ROI).”

Vi fokuserar på mervärde

Vi fokuserar på mervärden. IP-Groups vision är att minimera kostnaderna i transportkedjan genom att fokusera på emballageflöden. IP-Group hjälper till att förändra logistiken till att bli smartare men också mer effektiv. Vår mission är också att öka återvinningen av alla plastprodukter och på våra egna produkter gäller alltid 100% återvinning och återanvändning.  Vårt mål är att bevara våra naturresurser och komplettera smart grön logistik med marknadsledande och modern mjukvara för kontroll och enklare administration. Vi tycker att förtroende och öppenhet är nyckelorden för att bygga ett pålitligt partnerskap med våra kunder. Genom att dela kreativitet, erfarenhet och samtidigt jobba nära kunden innebär bättre möjlighet till framgång och ett lyckat slutresultat.  Vi är effektiva och gör våra kunder till vinnare. För att nå framgång måste vi bevisa och skapa besparingar. Klicka och läs mer hur vi gör.

Vill du vara med i vinnande laget?

Relationer skapar resultat. Detta är något vi tror på i IP-Group. Som en del av den filosofin betraktar och värderar vi alla våra kunder som partners. En nära dialog banar vägen till gemensam framgång. Eller som vi brukar säga: Om du vinner, vinner vi.

Som vårt företagsnamn antyder levererar vi intelligenta förpackningslösningar. Våra produkter ska optimera kundernas transporter men också genom design och vårt retursystem minska koldioxidutsläppen.
När vi utvecklar nya produkter finns det några saker vi värdesätter högt. Hållbarhet tillsammans med oro för miljö och våra kunders hälsa och säkerhet sätter standarden. Vi är certifierade enligt ISO 9001: 2008 och ISO 14001: 2004.

Klicka på PDF:n för att ladda ner Miljöpallens Konceptmanual.

Genom att skicka in din kontaktinformation kan du testa 3 st Miljöpallar och Miljöpack utan kostnad i en månad. Helt enkelt därför att jag värdesätter dig som partner.

Kom upp till pallen med mig

Boka ett strategimöte

IP-Group AB

Tobias Josefson

VD

Direct: +46 35102495

tobias.josefson@ip-group.se

www.ip-group.se

Vill du vara med i vinnande laget?

Fyll i och skicka in dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig.