Fullwidth Image

 

IPG MILJÖPALL - ETT VINNANDE KONCEPT

Det är ingen liten sak att byta pallsystem. Det vet vi. Därför har vi skapat IP-Group Concept. En helhetslösning som genomförs i ditt företags driftsform och där vi utbildar dig i hur du når ökad effektivitet, bättre lönsamhet och reducerade kostnader. 

 

Första steget är rådgivning. Vi gör en analys/kalkyl av ert behov med efterföljande utvärdering. 

 

Steg två. Vilket är det smartaste produktkonceptet för just ditt företag? Eftersom vi erbjuder ett totalkoncept av lastpallar och miljöpack kommer vi att hitta en lösning som fungerar. Lösningen presenteras tillsammans med ett offertförslag. 

 

Steg tre. När offertförslaget är godkänt inleds implementeringen genom infasning och vårt Lean & Green program. 

 

Gott att veta. Väljer du Miljöpallen har du valt en lastpall som gör skillnad. Miljöpallen är tillverkad av 100 % återvinningsbar plast och när den är förbrukad återvinns varenda gnutta av den, vilket skapar ett grönt kretslopp.

 

Ett vinnande koncept

MÅNGA FÖRDELAR

Miljöpallen kom inte till av en slump. Vi har genom hårt arbete konstruerat en pall som ska göra skillnad. Inte bara för dig som hanterar den, utan även företagsekonomiskt och inte minst miljömässigt.

 

En ny EUR-träpall kostar ungefär 120 kr. En av våra motsvarande Miljöpallar kostar mer. Kan det verkligen löna sig? JA! Det är hela tanken med vårt koncept. Alla ska vinna. Du, vi och miljön omkring oss.

 

Så, förutom att de tre pallstorlekarna, baserade på EUR-storleken 1200x800 mm, är kompatibla med varandra likt legobitar, finns det stora besparingar att göra. På flera plan. Kort sagt pratar vi om 40 procent färre returtransporter, 40 procent minskade lagerytor, 40 procent lägre vikt, 40 procent minskade koldioxidutsläpp och 100 procent återvinning och återanvändning.

 

Många fördelar

loop.png

 

ETT SLUTET KRETSLOPP MED PANT.

Miljöpallen tillverkas av returplasten polypropen (PP). Den är 100 % återvinningsbar, med en förväntad livslängd på 6-10 år. Materialet kan återvinnas många gånger (till nya miljöpallar) tills kvaliteten inte uppnår våra högt ställda krav. Då mals pallen ner och återanvänds till andra mindre kvalitetskänsliga PP-produkter. Pallen kan också avsluta sin verksamhet genom kontrollerad sluten förbränning.

 

Vi lämnar pant på kasserade eller förbrukade Miljöpallar (i dagsläget, 80 kr per styck) och vi maler själva ner kasserade pallar för återvinning.

bil.png

 

UTRYMME KOSTAR PENGAR. DÄRFÖR SNÅLAR VI MED UTRYMMET.

Genom den smarta konstruktionen på Miljöpallen kan du stapla 24 pallar per stuv jämfört med träpallens 16. Eftersom du kan lasta betydligt fler pallar reduceras antalet lastbilar, lageryta, transporter och koldioxidutsläpp. Med 40 procent! 

 

De staplade pallarna är raka, stabila och lätthanterade. Truckens gafflar glider lätt in (65 mm inbyggd distansering) och lyfter ut önskad mängd pallar ur en stapel. Därmed undviks manuella lyft, vilket skapar en bättre arbetsmiljö.

MILJÖPALLEN VS EUR TRÄPALL
VAD GÖR MILJÖPALLEN...

miljopallen-vs-trapallen.jpg