Om oss

 

MER MINIMALISM TILL TRANSPORT- OCH LAGERBRANSCHEN!

Minimalism

 

I snart tjugo år har vi på IP-Group fokuserat på att kostnadsreducera dina transporter genom smarta och miljövänliga emballageprodukter. Vi fokuserar på att i möjligaste mån utveckla och tillverka produkter av 100 % återvinningsbar plast. Vårt mest kända exempel är den prisbelönta och patentsökta Miljöpallen.

Vi erbjuder såväl standardlösningar som fullständigt skräddarsydda lösningar. Den röda tråd som löper igenom alla våra affärer är en form av minimalism. Vi arbetar hårt för att hitta lösningar som spar kostnader, miljö och utrymme.

Du kan hyra eller köpa våra produkter.

 

 

SVENSK TILLVERKNING

Svensk Tillverkning

 

IP-Groups plastpallar tillverkas i Sverige av 100 % återvinningsbar plast. Vi tillverkar och utvecklar både standardemballage och emballage som är anpassat efter dina specifika krav och önskemål. Vår utveckling, tillverkning och försäljning uppfyller kraven enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015.

Vi har även en egen kvarn där vi maler ner kasserade pallar för återvinning.

 

VINNARE AV WORLDSTAR

Vinnare Worldstar

 

IP-Groups patentsökta Miljöpall blev år 2013 Worldstar-vinnare för världens bästa transportlösning. Priset delas ut av WPO (World Packaging Organisation).

WorldStar är världens mest prestigefyllda förpackningstävling. De femtiofyra internationella WorldStar-vinnarna möts i Sydney, Australien, för att ta emot sina utmärkelser.

Under 2012 fick Miljöpallen även utmärkelsen ScanStar, för bästa nordiska transportlösning.

Tobias Josefson, vd, IP-Group, berättar:
- Hemligheten ligger i att Miljöpallen på en och samma gång bidrar till bättre ekonomi, bättre miljö och bättre arbetsmiljö. Vi pratar om 40 % färre returtransporter,
40 % bättre staplingsbarhet, 40 % minskad vikt, 40 % minskade koldioxidutsläpp och 100 % återvinning och återanvändning.

Läs mer om vår Miljöpall.

 

 

 

MILJÖ- OCH KVALITETSPOLICY

Miljö- och kvalitetspolicy


IP-Group AB:s konceptförsäljning innebär att vi utvecklar, säljer och hyr ut smarta och kostnadseffektiva emballagesystem i plast och aluminium för företag i Sverige och övriga Europa.

Vi tillverkar produkter av 100 % återvinningsbar plast och aluminium.

Projektstyrning av logistiklösningar
Omtanke om miljön och arbetsmiljökrav hos våra kunder är ledstjärnor när vi utvecklar nya produkter. Vi arbetar med ständiga förbättringar i alla våra processer och kan på så sätt möta våra kunders, och andra intressenters, höga krav på våra produkter. Vi ska följa miljölagar och andra krav som ställs på oss.

Våra åtagande när det gäller kvalitet & miljö
Vi ska leverera felfria produkter till våra kunder i den tid de önskar.
Vi ska skydda miljön genom att ha rutiner för att minska vår påverkan när det gäller transporter, energi, avfall och kemikalier samt övriga processer vi kan påverka. Genom att använda våra retursystem minskar våra kunder sina koldioxidutsläpp.
Vi är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.
Halmstad, augusti 2022

Tobias Josefson, VD

ISO 9001ISO14001

 

VINNER DU, VINNER VI. SVÅRARE ÄN SÅ ÄR DET INTE.

Vinner du, vinner vi

 

Vi försökte verkligen tänka på ALLT när vi utvecklade Worldstar-vinnaren Miljöpallen. Och vi ville att alla ska känna sig som vinnare. Du, vi och miljön omkring oss.

Så, förutom att de tre pallstorlekarna, baserade på EUR-storleken 1200x800 mm, är kompatibla med varandra likt legobitar, finns det stora besparingar att göra. På flera plan. Kort sagt pratar vi om 40 % färre returtransporter, 40 % minskade lagerytor, 40 % minskad vikt, 40 % minskade koldioxidutsläpp och 100 % återvinning och återanvändning.

Vill du veta mer, läs om vår prisbelönta Miljöpall.

För dig som vill se exempel på där Miljöpallen används, kika gärna på våra lösningar med Pågen och Clas Ohlson.

Logo_Miljoplall_cmyk.png

Pressrelease

 

PRODUKTSUCCÈ PÅ EXPORT TIL DANMARK!

IP-Groups prisade succéprodukter Miljöpallen och Miljöpack går nu på export till Danmark tillsammans med den smarta appen myPallet.

Läs mer om denna nyheten

IP-Group på pallen i Nordsjøen

 

IP-GROUP PÅ PALLEN I NORDSJÖEN I NORGE MED ARCHER OG RIG SUPPLY!

Tillsammans med Archer och Rig Supply har IP-Group arbetat målmedvetet för att utveckla en optimal lastbärare som inte bara sänker Archers kostnader, utan också utgör en del av en cirkulär konjunkturcykel. 

Läs mer om denna nyheten

Svenska Retursystem lanserar ny halvpall

 

 

SVENSKA RETURSYSTEM LANSERAR NY HALVPALL!

Den nya halvpallen är utvecklad tillsammans med IPG, Intelligent Packaging Group, i Halmstad. 

Läs mer om denna nyheten

Pressrelease Clas Ohlson

 

FÖRST UT I DETALJHANDELN!

Clas Ohlson väljer Miljöpallen.

Läs mer om denna nyheten

Klimatsmart annons

 

KAN EN LASTPALL FÖRÄNDRA VÄRLDEN?

Bara om den är prisbelönt och klimatsmart.

Läs mer om denna nyheten

Kan ni också spara 43 mkr

 

Kan ni också spara

43 MKR PÅ 10 ÅR?

Vi hjälper er att räkna på just ert flöde, kontakta oss för en demonstration.

Läs mer om denna nyheten