Om oss skrollbilde www.jpg.jpeg
Om oss
Vision
Nyhetsarkiv

 

 

MER MINIMALISM TILL TRANSPORT- OCH LAGERBRANSCHEN!

transport.png

 

 

I snart tjugo år har vi på IP-Group fokuserat på att kostnadsreducera dina transporter genom smarta och miljövänliga emballageprodukter. Vi fokuserar på att i möjligaste mån utveckla och tillverka produkter av 100 % återvinningsbar plast. Vårt mest kända exempel är den prisbelönta och patentsökta Miljöpallen.

Vi erbjuder såväl standardlösningar som fullständigt skräddarsydda lösningar. Den röda tråd som löper igenom alla våra affärer är en form av minimalism. Vi arbetar hårt för att hitta lösningar som spar kostnader, miljö och utrymme.

Du kan hyra eller köpa våra produkter.

 

 

 

SVENSK TILLVERKNING

krona.png

 

 

IP-Groups plastpallar tillverkas i Sverige av 100 % återvinningsbar plast. Vi tillverkar och utvecklar både standardemballage och emballage som är anpassat efter dina specifika krav och önskemål. Vår utveckling, tillverkning och försäljning uppfyller kraven enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Vi har även en egen kvarn där vi maler ner kasserade pallar för återvinning.


 

 

VINNARE AV WORLDSTAR

worldstar.png

 

 

IP-Groups patentsökta Miljöpall blev år 2013 Worldstar-vinnare för världens bästa transportlösning. Priset delas ut av WPO (World Packaging Organisation).

WorldStar är världens mest prestigefyllda förpackningstävling. De femtiofyra internationella WorldStar-vinnarna möts i Sydney, Australien, för att ta emot sina utmärkelser.

Under 2012 fick Miljöpallen även utmärkelsen ScanStar, för bästa nordiska transportlösning.

Tobias Josefson, vd, IP-Group, berättar:
- Hemligheten ligger i att Miljöpallen på en och samma gång bidrar till bättre ekonomi, bättre miljö och bättre arbetsmiljö. Vi pratar om 40 % färre returtransporter,
40 % bättre staplingsbarhet, 40 % minskad vikt, 40 % minskade koldioxidutsläpp och 100 % återvinning och återanvändning.

Läs mer om vår Miljöpall.

 

 

 

 

VINNER DU, VINNER VI. SVÅRARE ÄN SÅ ÄR DET INTE.

krona.png

 

 

Vi försökte verkligen tänka på ALLT när vi utvecklade Worldstar-vinnaren Miljöpallen. Och vi ville att alla ska känna sig som vinnare. Du, vi och miljön omkring oss.


Så, förutom att de tre pallstorlekarna, baserade på EUR-storleken 1200x800 mm, är kompatibla med varandra likt legobitar, finns det stora besparingar att göra. På flera plan. Kort sagt pratar vi om 40 % färre returtransporter, 40 % minskade lagerytor, 40 % minskad vikt, 40 % minskade koldioxidutsläpp och 100 % återvinning och återanvändning.

 

Vill du veta mer, läs om vår prisbelönta Miljöpall.

För dig som vill se exempel på där Miljöpallen används, kika gärna på våra lösningar med Pågen och Clas Ohlson.

Logo_Miljoplall_cmyk.png

miljovspall.png

 

 

FÖRST UT I DETALJHANDELN!

Clas Ohlson väljer Miljöpallen.

Läs mer om denna nyheten

loop.png

 

 

KAN EN LASTPALL FÖRÄNDRA VÄRLDEN?

Bara om den är prisbelönt och klimatsmart.

Läs mer om denna nyheten

Savings.png

 

 

Kan ni också spara

43 MKR PÅ 10 ÅR?

Vi hjälper er att räkna på just ert flöde, kontakta oss för en demonstration.

Läs mer om denna nyheten

Digitala publikationer