miljopallspoolen.png  MILJÖPALLSPOOLEN

miljopallspoolen.png  MILJÖPALLSPOOLEN

green-light.jpg

Effektiva pallsystem med Miljöpallspoolen 

De flesta ser sina pallsystem som en kostnad både pengamässigt och tidsmässigt. Är detta något du känner igen dig i? Med vår Miljöpallspool behöver detta inte längre vara fallet och vi erbjuder vår expertis och erfarenhet för att skapa ett system för din pallpool som håller i längden. Med denna helhetslösning får ni ut det mesta och det bästa av ert pallsystem, som kommer gynna såväl er som miljön. 

 

Vad kommer vår Miljöpallspool innebära för dig? 

Detta system har många fördelar och funktioner som erbjuder mer än bara kostnadseffektivitet och ökat miljötänk. Med vår hjälp att skapa ett nytt pallsystem kan följande uppnås:

 

 • Såväl pengar som miljö sparas
 • En bättre arbetsmiljö
 • Mer optimal omsättningshastighet
 • Hanteringen blir mer kostnadseffektiv
 • Bättre kontroll över svinn, skador och kassationer
 • Förbättrad och förenklad transportsamordning
 • Ingen kapitalbindning genom uthyrning

 

Det finns med andra ord mycket att vinna genom att låta oss se över ditt nuvarande system och implementera vår Miljöpallspool. Den ökade kontrollen som fås genom vår pallpool gör att säkerheten och tydligheten ökas för personalen, något som vi märkt är vanligt efterfrågat. Miljötänket i systemet är något som många verksamheter strävar efter och det blir allt mer prioriterad fråga. Därför ser vi till att du får en lösning som värnar om miljön på bästa sätt, samtidigt som det sparar pengar genom bland annat förbättrad hantering. Den gemensamma nämnaren är vikten av att ta kontroll över sin logistik och sina kostnader.

 

miljopallspolen-miljopall.jpg
green-light.jpg

Hur går processen till?

Att skaffa ett bättre och smidigare pallsystem är inte svårt och vi hjälper dig igenom alla steg. Så här ser processen ut i korta drag:

FÖRSTA MÖTE 

Vi presenterar IP-Groups koncept och Miljöpallspool för dig. Det innefattar hur det fungerar, vilka vinster det skapar, samt vilka fördelar ger det att gå in i en pallpool. Vi ger dig ingående information kring bland annat besparingar och den minskade miljöpåverkan.

 

FÖRSTUDIE

Vi utför en förstudie med logistikanalys som visar dig befintliga och alternativa lösningar.

 

FÖRSLAG

Utifrån förstudien ger vi dig förslag som visar var den största potentialen finns för intäkter och besparingar.

 

UTVÄRDERING

Efter en tid med vårt pallsystem utför vi en utvärdering för att se att allt fungerar som det ska, samt om vi ska ändra några parametrar för optimal effekt i flödet.

 

GENOMFÖRANDE

Vi finns med under hela denna process för att skapa trygghet och se till att allt fungerar korrekt hos alla användare

 

Kontakta oss

Är Miljöpallspoolen precis det du behöver för att effektivisera din verksamhet? Vi hör av oss till dig med en kostnadsfri offert inom 24 timmar efter du fyllt i vår offertförfrågan online. Vill du få snabba svar på frågor och funderingar kring priser, tjänster och produkter når du oss enkelt via telefon eller genom vår chatt. Varmt välkommen till oss på IP-Group.

miljopall-lastbil.png

VI HJÄLPER ER ATT FÅ KONTROLL ÖVER ERA LASTBÄRARE

VI HJÄLPER ER ATT FÅ KONTROLL ÖVER ERA LASTBÄRARE

green-light.jpg
returflode.jpg

SÅ FUNKAR DET

 1. IPG Tracking är ett IT-stöd för hantering av lastbärare. Låt oss ge ett exempel: Tillverkande företag A har en mängd underleverantörer som levererar material och delar. För inkommande leveranser används en eller flera typer av lastbärare (lastpallar, pallkragar, och annat transportemballage). Lastbärarna betalas av företag A.

 2. Företag A använder i sin tur lastbärare till sina kunder. I vissa fall lastbärare av standardmodell men även specialutvecklade lastbärare med högre inköpspris.

 3. Företag A har inte något logistiksystem för hur lastbärarna används. Snart fylls lagerytor av tomma lastbärare. Lastbärarna med inkommande leveranser, som man redan betalt för en gång, får företag A i värsta fall betala någon för att återvinna. I bästa fall ta hand om själva. Lastbärarna med utgående leveranser försvinner hos kund

 4. Med IPG Tracking™ registreras alla lastbärare. Företag A slipper kostnader för lastbärare som inte används effektivt. När lastbärare töms skickas de i retur till underleverantörer för nya leveranser. Alternativt används de för utgående leveranser. Företag A vet alltid var alla lastbärare befinner sig och att inga lastbärare tar upp lagerplats i onödan. Framförallt att man genom återanvändning inte behöver betala för nya lastbärare i onödan.

 5. Företag A vet alltid var alla lastbärare befinner sig, att inga lastbärare tar upp lagerplats i onödan och att kasserade lastbärare registreras. Genom effektiv återanvändning behöver man inte heller betala för nya.

 6. Det finns naturligtvis en mängd varianter av exemplet ovan. Den gemensamma nämnaren är dock vikten av att ta kontroll över sin logistik och sina kostnader.

 

Läs mer:

Här kan ni se produkten som används i miljöpallspoolen

 

Digitala publikationer